Kalendertetris

For at holde styr på min tid og mine aftaler bruger jeg en kombination af googles kalender og trello. Som altid når jeg vælger programmer, skal de være gratis at bruge, kunne bruges på alle platforme (windows, mac, linux) og gerne kunne “tale” sammen.

I Google har jeg oprettet flere kalendre:
Til privatlivet har jeg to kalendre: en evighedskalender med fødselsdage, mærkedage osv, og en kalender til venindefrokoster, tandlægebesøg etc.
Til mit arbejde har jeg en seperat kalender.
Til mit projekt “livslang læring” har jeg også en kalender.
Det dækker mine behov og jeg har mulighed for at dele en kalender med andre uden de bliver påtvunget viden om resten af mit liv, hhv flette kalendrene sammen, så jeg selv har overblik:

Derudover er jeg begyndt at indsætte fra rejseplanen.dk når jeg skal nogen steder – ud over de sædvanlige. Sådan bliver det synligt, hvor meget tid der går med transport og dermed mulig læsetid 🙂


Trello kan man indstille til at være en kalender for sig i google, og det er praktisk! Trello er super til planlægning, bl.a. fordi der er en drag’n’slip-funktion, mulighed for deadline og at dele både trello og kalender med andre.
Illustrationen er fra en større opgave, hvor vi definerede strukturen før der blev sat opgaver på.
Hvis jeg arbejder sammen med andre via et KANBAN-board, som det hedder, foretrækker jeg, at der står hvem, som er ansvarlig, tidspunkt det skal gøres, forventet tidsforbrug og evt “forudsat xOpgaven er løst” på.

Ellers deler jeg projekter op i enkelte, konkrete handlinger, der skal gøres på Trello:
Gør-bare, udelelige opgavebidder i første kolonne.
I anden kolonne delopgaver hentet i første kolonne, som jeg er igang med.
I tredje kolonne delopgaver, der er til feedback (fra denne kolonne kan de sagtens ryge tilbage til første/anden kolonne).
Fjerde kolonne er færdige delopgaver, som venter på alle de andre delopgaver, så hel-opgaven kan afleveres eller kaldes færdig.
I femte kolonne har jeg “dead darlings”, altså alle de supergeniale idéer, som desværre må vente til en anden gang med at blive til noget 😉

Både kalender og board er altid opdateret og ved hånden på både smartphone, laptop og tablet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *