Når jeg læser

I læseperioder, hvor jeg skal koncentrere mig om en tekst, er jeg offline på computeren nogle timer dagligt.
Når jeg “bare” skal skrive noter om en tekst ser min skærm gerne sådan ud:
Screenshot from 2015-04-27 18:37:20

Åbne faneblade:
Facebook og gmail, fordi det er der underviserne, klassekammeraterne og jeg kommunikerer. Når jeg vil koncentrere mig, lukker jeg også disse faneblade. Så kan mine nærmeste nå mig på tlf om nødvendigt.

Overblik:
På browseren er små ikoner for de steder jeg skal/vil tjekke dagligt eller bruger ofte. Facebook, Gmail, Google drev, LinkedIn, Blackboard (universitets-intra), Meetup (offline faglig inspiration og netværk), Twitter, Google oversæt….. osv osv

Lyd:
Til to former for tekster får jeg en computer til at læse op for mig: blogindlæg, som jeg lytter til som podcast og ikke skal bruge noter til og *knastørre* akademiske tekster, som jeg bliver nødt til både at følge med øjne og ører for ikke at lade tankerne flyve.

Noter:
Når jeg skriver noter, kalder jeg gerne dokumentet det samme som jeg har kaldt artiklen jeg skriver noter til. Dvs forfatterefternavn, årstal og titel. Øverst i dokumentet, før jeg begynder at skrive andet, lægger jeg nogle gange et link til artiklen og ellers i hvert fald hvordan artiklen skal citeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *