Arbejdende videokonference

Før mødet har der været forberedelse i grupperne.
Til mødet er der fremlæggelser og diskussion af emnet.
Billede af min computerskærm med tre åbne browsere: Videokonferencen med 8-10 deltagere, chatten, hvor alle i klassen kan deltage (30-40 stykker) og det dokument der fremlægges (ikke adgang for hele klassen, kun den fremlæggende gruppe, men det styrer man selv som dokumentejer).

Videokonferencen:
Klassens grupper sender hver en repræsentant til videokonferencen med talemulighed. De studerende, som ikke har mulighed for at tale til videokonferencen, kan se med via et link til youtube, hvor udsendelsen vises live (eller: næsten live. Der er en vis forsinkelse.)
Det er god stil at slukke for sin mikrofon, når man ikke har ordet.
Videoen af konfenrencen gemmes i “skyen”, hvor vi alle har adgang.

Chatten:
Alle studerende snakker med hinanden via en klasse-chat (her: TodaysMeet). Chat-filen gemmes efter mødet i en mappe alle har adgang til i “skyen”. De fleste grupper har også en gruppechat kørende ved siden af, som kun er for dem.

Screenshot from 2015-04-22 12:43:20Også her tre browseren åbne, igen de samme, bare sat anderledes op. Denne gang arbejder hele klassen på det samme dokument (længst ude til højre), samtidig med, at backchannel-chatten kører (hvor også alle har adgang) og selve videokonferencen glider lidt i baggrunden og jeg har kun brug for lyden derfra. Derudover kan man se, at videokonfenrence-“ejeren” har lavet delt skærm, så man kan se det dokument vi alle arbejder med på skærmen i stedet for den, der taler.

Skyer vi bruger:
Google drev til dokumenter vi arbejder i samtidig og forskudt af hinanden. Plus der er mulighed for at gemme andre filer, fotos og gemte chatfiler, f.eks. Dropbox og mange andre tjenester kan også bruges.
Chattjenester er der så mange af. Vi har valgt en, der gør det muligt at gemme chatten bagefter, fordi der kommer en masse henvisninger og idéer i chatten, som man ikke kan nå at læse mens man selv fremlægger.
Google hangout on air til videokonference, xoom, adobe connect er nogle af de andre gratistjenester.
Youtube fordi der lægges googlehangout automatisk. Vimeo er et alternativ, hvis man vil gemme videoer i skyen. Det er en god ide at lave en fælles playliste og lægge et link til playlisten i et centralt dokument.


Det var et to-dages seminar, så alle de timers video (fordelt på 7 videoer) har jeg lagt på en playliste på youtube, så de ikke bliver væk fra hinanden. Her er bare et enkelt eksempel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *