Notatteknik

Notater er små bidder af viden, som skal bruges til at genkalde sig viden. Så notater skal sættes i system for at være nyttigt!

Når jeg lytter til foredrag/podcast eller ser video:
Jeg vil helst have en kombination af billeder og ord, så mindmap passer ret godt til mit temperament både som notatteknik og som referat. Men det duer jo selvfølgelig kun til noget.
Min mobiltelefons kamera bliver flittigt brugt til alt muligt, inkl. affotografering af artikler, links, billeder, ting som minder mig om noget jeg skal huske på kort eller lang sigt. Det virker for mig, men er svært at organisere ift studie, f.eks.

10825130_10204096877596575_1568502398_o

Når jeg læser artikler og bøger:
De fleste noter har jeg skrevet i google docs, fordi jeg kan dele dem med andre og give andre adgang til at rette i noterne, kommentere noterne – eller lade være. Og jeg kan altid fritekstsøge i noterne, og det er jeg glad for!
Derudover plejer jeg at gøre det, at jeg på citethisforme.com finder ud af, hvordan en bestemt tekst skal refereres i litteraturlisten og det skriver jeg for oven i dokumentet sammen med et link til artiklen/bogen.
Forresten: jeg “høster” citater fra artikler og bøger. Især begrebsdefinitioner og argumenter, som jeg tror vil kunne være nyttige at huske. Især argumenter, der har med studieordningens indhold at gøre..

Professionshøjskolen Metropol har samlet et overblik over notatteknikker. Linket viser i øvrigt hen til en side, med mange gode ting for en studerende at vide.

Linksamlinger:
Glem ikke al den viden du kan høste på nettet! Der findes et hav af programmer, der både er gratis og gode til at organisere det du finder. Bare prøv at søge på “collect links from website” og se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *